Caroline Wiking

Caroline Wiking

Jag är utbildad förskollärare i grunden och har arbetat som förskollärare med diverse olika uppdrag mellan 2001 till december 2014. Sedan tog jag en paus från förskolans värld, fortsatte dock inom kommunen men med andra uppdrag på Stadshuset. Uppdragen på Stadshuset var till att börja med att vara chefsstöd åt kommundirektören, arbeta med kvalitetsenheten men även att vara processledare inom Ängelholms agila organisation som lanserades 1 januari 2015.  Om du önskar läsa mer kring mina olika yrkesval kan du gå vidare in på https://www.linkedin.com/in/caroline-wiking-372906109/

Sedan december 2016 arbetar jag åter i förskolans värld som rektor. Jag har hittat tillbaka till mina rötter och arbetar aktivt för att förskolan skall vara av hög kvalitet. Jag fokuserar mycket på att skapa en innovativ organisation som kan möta dagens förutsättningar både gällande kompetens och ekonomi. Organisation och ledarskap är något som jag brinner för som rektor.

I mitt pedagogiska ledarskap är jag nära utbildningen och undervisningen. För att kunna leda en förskola måste jag vara en del i att leda lärande. Jag deltar i de flesta pedagogiska forumen och är mycket påläst inom flertalet områden inom förskolan.

Reggio Emilias filosofi och arbetet med dessa grundpelare i utbildningen och undervisningen är det största fokuset och även där en stor del av min kunskap och kompetens finns. Till detta arbete finns en naturlig koppling till att arbeta med värdegrunden och då speciellt med Barnkonventionen och diskrimineringsgrunderna. Ett oerhört viktigt område i just demokratiarbetet är också arbetet med den adekvata digitala kompetensen och de digitala verktygen i undervisningen.

Dessa områden nedan är områden som jag föreläser/utbildar kring, allt går att skruva på för att det skall passa er förskola:

  • organisation och ledarskap i förskolan utifrån rektors roll – att skapa en tydlig, hållbar och effektiv organisation
  • Barnkonventionen
  • Att arbeta med diskrimineringsgrunderna
  • Adekvat digital kompetens och digitala verktyg i undervisningen

Jag ser det som en förmån att nu får dela med mig mina tankar, idéer och reflektioner med många människor i min omvärld.

Väl mött alla!

//Caroline Wiking

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.